Hiking Travel

Tour skating, skiing, snowshoeing, telemark, paddling, SUP, fatbike, kick biking, hiking, touring, program services, rental, sales, training, kayaks, canoes, skis, skates, pulks, snowshoes, Tampere, Finland…

65242367159.5135.1792940342 youtube tripadvisor

 

3 days ago

Hiking Travel, Hit

Vielä ehtii pääsiäiseksi! Toimitus lauantaina 11.4.2020.

Laita tilausviestiin osoitteesi. Piristyspaketit toimitetaan ilman kuljetusmaksua 25 km säteellä Kaupinojan tukikohdastamme. Maksu nettipankin kautta, laskun toimitan s-postitse.

Pakatessamme käytämme hengistyssuojaimia ja käsineitä.

Soukon Puutarhan orvokit noudetaan kuljetuspäivän aamuna, kahvi on Mokkamestareiden tuoretta ja suodatinjauhettua, tee taattua Frantsilan laatua ja paketti pysyy kasassa Kukkatarvikkeen paperipussissa.

Luontonoidan henkilökohtaisen piristyskirjeen kirjoitan juuri Sinua ajatellen <3!
... See MoreSee Less

View on Facebook

4 days ago

Hiking Travel, Hit

Ratamestarin Koronaulkoilu

Viime päivinä en ole ehtinyt pakista täällä, kun on aika mennyt Koronan vuoksi tukirahan hakemisessa yritykselleni.

Lenkillä olen kuitenkin ehtinyt käydä. Havainnoistani ja niiden perusteella mieleen tulevasta toimintalogiikasta ajattelin kertoa.

Lenkkeilyalueeksi kannattaa valita paikka, jossa on helppo väistää muita ja valita pieniä polunluikeroita, jotka haarautuvat tuhkatiheään. Tällaisessa ympäristössä on luonnollisen helppoa pitää vaikka miten pitkiä turvaetäisyyksiä. Sellaisia ulkoilureittejä, joilta on vaikea väistää pikku poluille metsään on hyvä välttää. Metsäluonnon kannalta männikkökankaat ja harjut ovat parhaita.

Tunnelma metsäpoluilla on muuttunut viikossa selvästi hartaammaksi. Eilen lauantaina Ylöjärven harjussa ihmiset vaeltelivat hyvin hiljaisina. Tunnelma oli vähän samanlainen kuin hautausmaalla hautajaistilaisuudessa. Tämän voi ymmärtää hyvin positiiviseksi. Minulle siitä tuli ainakin hyvä mieli. Vakavan asian kohtaaminen oli vakavoittanut. Tilanteeseen sopimaton "pintahälinä" oli poissa.

Kohtaamisetäisyydet olivat hienosti kasvaneet. Muutkin kuin minä väistivät leveällä kuntoradalla monen metrin päähän. Yhden nuoren naisen kanssa heittäydyin juttusille, kun olin väistänyt häntä ja seurassa ollutta lasta metsään noin 10 m päähän. Sieltä puiden lomasta huikkasin, että kannattaa pitää kunnon turvavälit, kun siihen on hyvät mahdollisuudet. Jatkoin kysäisemällä, onko turvallisuus nyt kymmenkertainen verrattuna THL:n 1 m etäisyyteen. Vastaus tuli heti, että eikös kyseessä ole jakauma ja turvallisuus on paljon parempi kuin kymmenkertainen. Korkeakoulusivistys ei ollut jäänyt tenttilukemiseksi, vaan muuttunut arjen suunnistustaidoksi. Paljastui, että keskustelukumppanini oli biokemisti. Hän kertoi myös kirjoittavansa Koronasta Facessa. Iäkkäälle äidille oli kuulemma vaikea perustella, kuinka nyt pitäisi käyttäytyä. Puhuessaan hän hymyili ystävällisesti.

Lenkin loppupuolella tapasin itseäni jonkin verran nuoremman puolitutun naisen. Aloitin keskustelun noin 15 m etäisyydeltä. Vaihdoimme korona kuulumisia. Hän epäili, että 15 m turvaetäisyyskin on liian vähän, oli lukenut japanilaista tutkimusta. Yritin kertoa, että yksi uloshengitys on ehkä 1 litra ilmaa ja 15 m matkalla se ehtii sekoittua ulkoilmassa kymmeniin kuutioihin, joten viruspitoisuus laimentuu moni tuhatkertaisesti, jos yleensä virus noin pitkän matkan voi kulkea eli tuskin tarttuu. Kyse lienee ollut pelosta. Tämä kannattaakin meidän huomata lenkkipoluilla. Osa niistä, jota heti väistävät tekevät sen pelosta eivätkä vain turvallisuutta järkiperäisesti parantaakseen.

Myös tänään kävin lenkillä. Kohtasin kaksi nuorta naista, jotka musiikin tahdissa tekivät jumppaliikkeitä. Väistin heitäkin metsään noin 10 m päähän ja aloitin sieltä keskustelun. Kysäisin treenavatko tosissaan vai vain huvikseen, vastasivat huvikseen. Sitten puhuimme koronasta. Luulin heitä ensin lukiolaisiksi, mutta he olivatkin jo työelämässä. Kummallakin oli työpaikka säästynyt. Toinen oli töissä Prismassa ja toinen Puuilossa. Kommentoin omien havaintojeni mukaan koronaturvallisuuden olevan Prismoissa paremmalla tolalla kuin K-ketjun kaupoissa. Niin hekin arvelivat. Prismoissa on selvät askelmerkit kassajonoissa ja keskusradiosta tulee koronatiedotusta. Prismassa työskentelevän mielestä asiakkaat myös noudattavat turvaohjeistusta varsin hyvin. Toisin oli Puuilossa. Siellä koronatietoisuus ei ollut mennyt perille, etäisyyksiä ei noudatettu. Kehoitin siellä työskentelevää puhumaan asiasta asiakkaille ja kohteliaasti vaatimaan THL:n ohjeen noudattamista.

Kaupat ja teolliset työpaikat ovat kaksi suurta lohkoa, joilla on pajon päivittäisiä lähikontakteja (tietysti myös hoitoala, mutta siellä toisena osapuolena ovat ammattilaiset, joilla tässä vaiheessa luulisi olevan riittävästi kriisitietoisuutta). Tämän keskustelun perusteella voi arvata, että seuraavaksi korona-astia vuotaa teollisuudessa. Toivottavasti tämä Puuilo esimerkki oli poikkeus (siellä ostajina on todennäköisesti teollisissa ammateissa toimivia).

Olen jo aikaisemmissa kirjoituksissani kiinnittänyt siihen huomiota, että kansallinen tavoite pitää olla korona epidemian nitistäminen ei vain hidastaminen. THLkin on nyt huomannut, että kansalaiset ovat toimineet niin hyvin, että viranomaisetkin saattavat vaihtaa hidastamisstrategian nitistämisstrategiaksi. Oikein hyvä, että sodanjohtokin vähitellen huomaa, kuinka hyvää armeijaa se johtaa. Toivottavasti tämä johtaa kaikinpuoliseen rivistöjen tiivistämiseen. Tavoitteena pitää olla: RO luku alle yhden, jolloin uudet tartunnat kääntyvät laskuun ja epidemia kuivuu kasaan.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Recommendations and prices:

In cooperation:

ylojarvenyrittajat  vihreasydan2

Methods of payment:

tykykuntoseteli

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail