Hiking Travel

Tour skating, skiing, snowshoeing, telemark, paddling, SUP, fatbike, kick biking, hiking, touring, program services, rental, sales, training, kayaks, canoes, skis, skates, pulks, snowshoes, Tampere, Finland…

65242367159.5135.1792940342 youtube tripadvisor

 

2 days ago

Hiking Travel, Hit

Ratamestarin ulkoilu-uutisia Pirkanmaan hiihtolomaviikolle

Sataa ropisee, mutta ensi viikolla hiihtolomalaisille on luultavasti luvassa tämän talven pakkasviikko.

Lumisateet jäänevät vähiin, mutta keskiviikkoa vasten yöllä ja päivällä tullee jonkin verran lunta, todennäköisesti pakkaslunta ja sitten viikon päästä viikonloppuna suojalunta.

Hiihtolomaviikolla on luvassa useita kauniita päiviä.

Tämän päivän sade päättyy iltayöstä, keli selkenee ja huomenna sunnuntaina on keväisen lämmin aurinkoinen päivä, joka kääntyy illalla kylmenemään ja yöllä pakkasta on noin yksi aste. Huomenna grillaamme makkaraa klo 14-16 Lapinniemiseuran huvimajatupareissa Lapinniemen kärjessä. Suuntaappa iltapäiväkävely sinne päin. Tupareissa on myös seuran oma puffetti, kahvia ja pullaa. Tervetuloa, varaaa kolikot taskun pohjalle.

Maanantai valkenee maan pinta jäässä ja luultavasti siellä, missä on vanhaa vuoden vaihteesta jo luisteluun riittävän paksua jäätä, ovat retkiluistelukelit mainiot. Päivä on täysin aurinkoinen, mutta silti lämpötila vain iltapäivän auringossa muutamaksi tunniksi piipahtaa plussalle.

Tiistai on pakkaspäivä. Ma-ti yönä lämpötila laskee noin - 5 astetta pakkaselle ja kipuaa päivän aikana sieltä lämpimimmillään nollaan. Päivä on vielä maanantaita parempi luistelupäivä ja vähän ohuemmatkin jäät ovat kovettuneet luistelijalle riittävästi. Illalla alkaa luultavasti melko vähäinen lumisade.

Keskiviikkoa vasten yöllä sataa lunta pikku pakkasessa ja sama jatkuu keskiviikkona päivällä. Ajatelkaa pakkaslunta! Tuuli puhaltaa napakasti koillisesta ja tämä on hyvä juttu luistleijoille. Kahtena edellisenä pakkasyönä kuivanut jään pinta on liukas ja tuuli lakaisee luultavasti vähäiset lumet laikuille, joita on vielä niin harvassa, että ne eivät luistelua haittaa. Jäät vahvistuvat edelleen ja uuttakin jäätä muodostuu. Lunta tuskin tulee hiihtoa ajatellen riittävästi. Toki voi olla, että karvapohjilla jo voi vaellella siisteillä maapohjilla esimerkiksi Siikakankaalla tai Seitsemisen männiköissä.

Torstaita vasten yö on selkeä ja pakkanen kiristyy ehkä lähelle -10 lukemia ja maanpinnassa näin varmasti käykin. Päivä on täysin aurinkoinen ja iltapäivälläkin ollaan pari kolme astetta pakkasella. Odotuksissa on aivan loistava ulkoilupäivä. Jos lumisade jää vähäisille laikuille, kuten ennustan, niin luistelukelit ovat varsin hyvät. Jäätyneellä maalla läskipyöräily on myös mitä mukavinta.

Perjantai ja lauantai ovat lämpötiloiltaan hyvin samanlaisia kuin torstai, päivälläkin jäädään pakkaselle. Perjantaina aurinko vielä pilkistelee. Lauantai on täysin pilvinen ja iltapäivällä alkaa lumisade, joka jatkuu sunnuntaiyön ja edelleen sunnuntaina. Silloin päivällä lämpötila nousee plussalle ja lumisade muuttuu rännnäksi. Maanantaita vasten yöllä mennään taas pakkaselle ja alkaa uusi kylmeneminen. Tämä lumisade voi hyvinkin tuoda Tampereen lähimetsiinkin ainakin karvapohjille tarpeellisen lumimäärän.

Viikko on ennusteen valossa paras talviviikko tähän mennessä. Kaikki muu on kohdallaan, mutta lumen puute vaivaa. Lähimpänä lunta on Multialla kirkonkylän pohjoispuolella. Ilmatieteen laitoksen mittauspisteen mukaan 18 cm. Se tarkoittaa, että lumisissa paikoissa lunta on selvästi enemmän.

Hitti palvelee asiakkaita koko hiihtolomaviikon monipuolisesti Vuokraamomme avaa arkisinkin jo klo 10 ja tilauksesta jo aikaisemminkin. Tiistaista alkaen tarjoamme luisteluretken joka päivä ehkä parhaina päivinä vieläpä 2 reissua, aamupäivästä alkaen normaalin päiväretken ja kuutamoilmalla iltaretken. Hiihtolomaviikolla lienee ideaa tarjota lähiretkeä äiti- isä - lapsi linjalla. Tänne Faceen tulee tapahtumia näistä retkistä huomisesta alkaen, kun sääennuste tarkentuu.

Viikko on siinä määrässä tuulinen, että isot lähivedet voivat hyvin pysyä sulina pakkasista huolimatta. Tästä syystä laajat retkikohteet ovat varmimmin esimerkiksi Tarjannevedellä ja vaikkapa Keurusselällä. Etäisyyden vuoksi tällaisen retken hinta kuljetuksineen on luokkaa 75-80 €. Isohkojen vesistöjen retkiä voinee toteuttaa myös Kangasalan Vesijärvellä ja ehkä Längelmävedellä. Näissä kohteissa hinta vastaavasti on luokkaa 55-60 €. Tampereen pikkujärvien lähiluistelut ovat vielä edullisempia.

Nyt olisi tärkeää, että ilmaisisit itseäsi, mitä haluat: edullista lähireissua lasten kanssa, kauemmaksi vaikkapa Tarjannevedelle suuntautuvaa retkeä, vaikka autoilusta tuleekin lisähintaa vai kiinnostaako sinua kuutamoluistelu. Kommentit ovat paras tapa meille ja sinulle ohjata sitä, mitä tarjoamme.

Jotta artikkeli tavoittaisi kaikki ne, jotka ovat täällä Pirkanmaalla hiihtolomalla, niin toivon sitä jaettavan mahdollisimman runsaasti.

#visittampere #hikingtravel #hitonhyviäretkiä #ratamestari #retkiluistelu #luonnonjäät
... See MoreSee Less

View on Facebook

3 days ago

Hiking Travel, Hit

Onhan tää taas yhdenlainen taideteos! ... See MoreSee Less

View on Facebook

Recommendations and prices:

In cooperation:

ylojarvenyrittajat  vihreasydan2

Methods of payment:

tykykuntoseteli

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail