Hit Proto C2

Olemme pikku hiljaa rakentaneet omalla verstaallamme uutta kanoottimallia. Kanoottia on lähdetty kehittämään aikaisemmin Pekka Tyllilän suunnittelemasta Teno Special kanootista. Ensimmäiset testimelonnat on suoritettu, ja malli toimi hyvin. Alla kanootin mittoja:

Kanootin maksimipituus on n. 507 cm. Vesilinja kahden henkilön kuormalla (+varusteilla) noin 5 m, soolo melonnassa vesilinja lyhenee selvästi, ehkä 15 cm. Vauhtia tämä ei hidasta, koska soolossa kallellaan meloessa myös märkäpinta vähenee paljon (johtuu v-pohjasta).

Paarteista maksimileveys on n. 91-92 cm (Teno Special oli noin 90 cm maksimileveydeltään). Vesilinjaleveys ei ole paljonkaan tätä vähemmän, koska ulkopuoleinen paarre on 8-9 mm (paarteeksi valmistuksessa integroitava polyeteenireunus on 8 mm ja tämä on paarteen minimimitta). Kanootin kyljissä on vain muutaman % kallistuma. Siksi vesilinjaleveys ei ole paljokaan kapeampi kuin paarreleveys-ulkopaarteiden paksuus. Kanootissa on tapetun v-pohjan muotoon ja kantavuuteen nähden sen verran rockeria, että se on kokoonsa nähden hyvin ketterä.

Tavoitteena on saada “karvalakkimalli” eli lasikuidusta ja polyesterihartsista tehty kanootti painoltaan 30-35 kg painoiseksi ja kevyempi sekä kalliimpi malli n. 20 kg painoiseksi.

Lisätietoja kanootista saa Pekka Tyllilältä:
p. 040 5176527/ pekka.tyllila@hikingtravelhit.fi

Tästä linkistä pääset katsomaan videokuvaa proto kanootista:
http://youtu.be/0PxJuU-V2Fk

Alla vielä muutama kuva:

protoc2vesilla

protoc2vesilla2

protoc2maalla2

protoc2maalla

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail