Yllätyksiä ympäri vuoden

Maista Mansen maut

Tutustu Tampereeseen aitojen makujen: oivallisten oluiden, kiehtovien ginien, maistuvan makkaran ja juurevan paikallisruuan avulla.

Kävelykierros kaupungin keskustassa on täynnä mukavia yllätyksiä, rentoa meininkiä, poreilevaa iloa ja mieliinpainuvia makuelämyksiä ympäri vuoden.

Koe Manse maistuvimmillaan!

Tämä reittikuvaus on tehty teemaan Tampere 1918.

Tampereen taistelut olivat 16.3. – 6.4.1918 käydyn veljessodan verisimmät, mutta niihin sota myös päättyi. Mannerheimin johtama valkoinen armeija menetti Tampereen taisteluissa 700 miestä, punaiset 2000. Yli 11000 punaista vangittiin ja vietiin vankileireille.

Veljessodan aiheuttamaa kahtiajakoa kesti toisen maailmasodan alkuun asti, jolloin vasta Neuvostoliiton hyökkäys Suomeen yhdisti kansan.

Tampereen keskusta: lähtö Tampereen matkailuinfon vierestä Bookers Express Barista, Hämeenkatu 14, reitti: Hämeensilta – Kehräsaari – Laukontori – Satamakatu – Hämeenpuisto – Näsinkallio – lounas GastroPub Tuulensuussa – Tallipiha – Palatsinraitin silta – Tuomiokirkko – Kyttälä – rautatieasema – olutmaistajaiset GastroPub Nordicissa – Koskipuisto – Vapriikki, Tampere 1918 -näyttely – illallinen Kievari Kahdet kasvot -ravintolassa.

Ryhmäkoko: 4-50 henkilöä.

Kuljetus: Nysseliput kuuluvat hintaan. Tarvittaessa erillismaksusta tilausbussi.

Tarjoilut/ruokailu: Bookers Express Bar: Sahtimaistajaiset, Gastropub Tuulensuu: 2 ruokalajin lounas ja siihen kuuluvana ruokajuomana 1 olut, Gastropub Nordic: 3 oluen maistajaiset, Kievari Kahdet Kasvot: 3 ruokalajin illallinen, ruokaryypyksi suomalaista Giniä ja ruokajuomaksi 2 olutta. Oluet voidaan tarvittaessa vaihtaa alkoholittomiin virvoikkeisiin. Ruokailujen yhteydessä on mahdollista ostaa omakustanteisesti lisää ruokajuomia.

Kesto: kokonaiskesto 7 tuntia. Mahdollista ostaa myös osaretki.

Hinta: Kokonaispaketti 100 € / henk sis.  24% alv:n.

Ajankohta: Ympäri vuoden (ei 24.-25.12.).

Varusteet: Osanottajilta edellytetään säänmukaista ulkoilupukeutumista.

Palvelukieli: Suomi, englanti, saksa, ruotsi, venäjä ja ranska.

Muuta: Tuote on muunneltavissa. Reitti valitaan retken teeman mukaan ja teemana voi olla mm. Tampereen teollinen historia, Manserock, Tampere – kahden veden ja laajojen metsien keskellä, Tampere 1918, Naisten Tampere, Teatterikaupunki Tampere, Tampere – koulujen ja tieteen keskus jne…

Tornien Tampere – tyylikkäämpi tapa tutustua Tampereeseen

Retki kuljettaa osallistujat Tampereen kolmen tornin: Pyynikin- tornin, Torni -hotellin ja Näsinneulan kautta tutustumaan oppaan johdolla Tampereen historiaan ja kehitykseen. Retki on mahdollista toteuttaa lyhyenä, noin 3 h versiona tai pidempänä koko päivän kestävänä, täyden palvelun kokonaisuutena.

Ryhmäkoko: minimi 4 henkilöä, maksimi 25 henkilöä

Kuljetus: Sisältää Nyssematkan, tarvittaessa lisäkuljetus sopimuksen mukaan.

Tarjoilut: Sopimuksen mukaan valittavissa: tervetulokahvit ja munkki Pyynikin näkotornilla, lounaskeitto/smoothie Torni -hotellin Moro Baarissa, päiväkahvit Villa Sofiassa ja lounas/päivällinen ravintola Näsinneulassa.

Kesto: Sopimuksen mukaan, minimi 2,5 tuntia.

Hinta: 50 € – 200 €/ henkilö

Ajankohta: Ympäri vuoden.

Varusteet: Välineet (tarvittaessa kävelysauvat ja potkulaudat) sisältyvät hintaan. Osanottajilta edellytetään säänmukaista pukeutumista.

Palvelukieli: Suomi, englanti, saksa

Aavemaista tunnelmaa – yöretki pöpelikköön

Metsä on yöaikaan erilainen elämys kuin päiväretkellä. Lähde kanssamme kuuntelemaan öisen metsän ääniä, opettelemaan pimeässä liikkumista, nauttimaan luonnosta kiireettömästi ja uudella tavalla! Huomaat, miten löydät itsestäsi ja retkikumppaneistasi aivan uusia puolia.

Aikataulusi mukaan voit valita joko Ylöjärven harjualueella sijaitsevan lähikohteen, vain noin 20 min ajomatkan päässä Tampereen keskustasta. Harjun komet supat ja vanha metsä luovat oivalliset puiteet eksoottiselle yöseikkailulle! Tai voit lähteä Seitsemisen kansallispuiston ikipetäjien komistamaan Multiharjun aarnimetsään kokeilemaan, onnistuisitko yön hämärissä näkemään vilauksen vanhojen tarinoiden ja uskomusten maahisista, keijuista tai peikoista.

Modernissa yöretkiversiossa testataan yösuunnistustaitojasi sekä perinteisin että uusin välinein ja varustein.

Ryhmäkoko: 10 – 50

Kuljetus: Kuljetus metsään sisältyy hintaan.

Tarjoilut/ruokailu: Kevyt nuotioevästys (nokipannukahvit, eväsleipä ja nisunen) kuuluu hintaan.

Kesto: Ylöjärven harjualueella toteutettu retki kestää 3 h, Seitsemisen kansallispuiston yöretki 5 – 7 h.

Hinta: Ylöjärven harjualueelle tehtävä retki 860 € + 5 €/hlö, Seitsemisen retki 1560 € + 5 €/hlö. Hinnat sisältävät henkilökuljetukset Tampereelta, yöretken opastuksen, nuotioevästyksen ja 24 % alv:n.

Ajankohta: Ympäri vuoden. Suosittelemme vuoden pimeintä aikaa: loka – joulukuuta.

Varusteet: Osanottajilta edellytetään säänmukaista ulkoilupukeutumista. Lisämaksusta vuokrattavissa talvihaalareita.

Palvelukieli: Suomi, englanti

Muuta: Lisämaksusta retkeen voidaan liittää sauna ja ruokailu sekä Seitsemisessä myös majoitus ja myöhäinen aamiainen ennen paluumatkaa. Retki sopii kaikenkuntoisille ja -ikäisille osanottajille. Reitti voidaan suunnitella myös pyörätuolikelaajille.

Hirvenhiihtäjän maisemissa, sukellus Seitsemisen salometsän saloihin

Päiväretki Seitsemisen kansallispuistoon on tutustumisretki vaihtelevaan suomalaiseen metsäluontoon, perinteeseen ja mystisen metsän moniin tarinoihin. Retki sopii niin ulkomaalaisille vieraille kuin kotimaisille ryhmillekin, sillä opastus ja ohjelma rakennetaan aina ryhmän mukaan. Seitsemisessä on myös kelaajille sopivia polkuja, joten retken reitti voidaan suunnitella pyörätuoliasiakkaille sopivaksi.

Ryhmäkoko: 10 – 250 henkilöä

Kuljetus: Kuljetukset Tampereelta erillismaksusta.

Tarjoilut/ruokailu: Ohjelma sisältää tervetulokahvit ja sämpylän Seitsemisen kansallispuiston Luontokeskuksen kahviossa sekä sopimuksen mukaisen illallisen nokipannukahveineen retken päätepisteessä.

Kesto: 6 – 8 h

Hinta: Opastus alkaen 860 €; sauna 250 €, tarjoilut alkaen 20 €/henk. Hinnat sisältävät 24 % alv:n.

Ajankohta: Ympäri vuoden

Varusteet: Osanottajilta edellytetään sään mukaista ulkoilupukeutumista. Oppailla tarvittaessa sadeasut. Talvella mahdollisuus vuokrata kaksiosaisia lämpimiä ulkoiluasuja (20 kpl), pipoja ja hanskoja.

Palvelukieli: Suomi, ruotsi, englanti, saksa

Muuta: Retki sopii kaikenkuntoisille ja -ikäisille osanottajille. Reitti voidaan suunnitella myös pyörätuolikelaajille.

Patruunan jalanjäljissä – herrasmiesseikkailu Finlaysonilla

Ryhmä tapaa oppaan Tallipihalla, josta retkelle otetaan alkuvauhdit nauttimalla tervetulokahveet ja nisuset. Oppaana toimiva pumpulinakka tai tehtaan nöösipoika johdattelee parituntisen kierroksen aikana osanottajat Tampereen hohdokkaaseen teollisuusperinteeseen. Tarinoista tulevat tutuiksi niin sissipäälliköt Rooth ja Spoof kuin patruuna Wilhelm von Nottbeck tai ”pumpulissa” työskennellyt Väinö Linnakin. Matkaa Finlaysonin kapeilla kujilla ja Siperian käytävillä tehdään joko jalan tai vauhdikkaammin potkulaudoilla. Retki päättyy olutmaistajaisiin (ja ruokailuun) panimoravintola Plevnaan / Gastropub Tuulensuuhun.

Retkeen voidaan liittää käynti Työväen Keskusmuseo Werstaassa tai Viestintämuseo Rupriikissa.

Ryhmäkoko: Potkulautaretki max. 20 osanottajaa, kävelyretkillä max. 60 henk.

Kuljetus: Lisämaksusta

Tarjoilut/ruokailu: Retkeen sisältyy tervetulokahvit ja olutmaistajaiset, ruokailu lisämaksusta

Kesto: 2 – 4 h

Hinta: 640 €/ 20 henk. + 15 €/henk. Hinnat sisältävät 24 % alv:n.

Ajankohta: Ympäri vuoden

Varusteet: Osanottajilta edellytetään säänmukaista ulkoilupukeutumista, muut varusteet järjestäjiltä.

Palvelukieli: Suomi, ruotsi, englanti, saksa, ennakkovarauksesta myös ranska ja eesti.

Muuta: Sopii kaikenikäisille ja kuntoisille, myös liikuntarajoitteisille.

Taikoja Seitsemisen salometsässä

Oppaaksi Seitsemisen kansallispuiston mystiseen metsään tarjoamme aidon hyvänmielen luontonoidan, joka tuntee vanhat tarinat ja tarjoilee nokipannustaan taikajuomaa leppoisan patikoinnin ohessa.

Aikaa retkelle kannattaa varata koko päivä, sillä salometsän siimeksessä ei kiireellä ole sijaa. Tutustumiskohteita luontokeskuksen lisäksi on useita riippuen siitä, tehdäänkö matkaa jalan vai käytetäänkö osaan matkasta myös autoa.

Noidan suosimia poikkeamispaikkoja ovat Koveron vanha kruununtorppa, Multiharjun mahtava aarnialue, Soljosten suot ja Pitkäjärven kämppä. Nokipannukahvit voidaan keitellä alueen hyvin varustetuilla nuotiopaikoilla. Saunominen ja ruokailu järjestyy vaikkapa alueen keskellä Kivijärven tilalla, jossa on tarjolla kaksi rantasaunaa, ihanan iso pirtti ja pihamaa sekä rannan nuotiopaikka. Myös komeista keloista rakennettu Pitkäjärven kämppä rantasaunoineen voi toimia retken tukikohtana.

Ryhmäkoko: Minimi 10 henk.

Kuljetus: Alk. 450 €

Tarjoilut/ruokailu: Tervetulokahvit ja sämpylä 5 €/henk., keittolounas ja nuotioletut 8 €/henk.

Kesto: Vähintään 5 h.

Hinta: Opastus alk. 480 €. Hinnat sisältävät 24 % alv:n.

Ajankohta: Ympäri vuoden

Varusteet: Osanottajilta edellytetään säänmukaista ulkoilupukeutumista.

Palvelukieli: Suomi, ruotsi, englanti ja saksa, ennakkovarauksesta myös ranska ja eesti

Muuta: Sopii kaikenkuntoisille ja -ikäisille osanottajille. Seitsemisessä on myös muutama luontopolku rakennettu erityisesti kelaajia varten, joten retki soveltuu myös pyörätuolilla liikkuville asiakkaille.

Nämä tuote-esittelyt ovat viitteellisiä. Hiking Travel, Hit Ky pidättää itsellään oikeudet muutoksiin.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail